maanantai 30. lokakuuta 2023

SI Jyvässeudun vuoden 2023 Tyttöjenpäivän tapahtuma Jyväskylän Tyttöjen Talossa

Soroptimisti klubi SI Jyvässeutu järjesti yhteistyössä Jyväskylän Tyttöjen talon ja Keski- Suomen ensi- ja turvakodin kanssa 11.10.2023 Tyttöjenpäivän tapahtuman Tyttöjen talossa, Viitaniementie 11-13. Tavoitteena oli toiminnallisen ja osallistumismahdollisuuden tarjoavan tapahtuman lisäksi tukea vasta toimintansa aloittaneen Tyttöjen taloa myös taloudellisesti.

Klubi valitsi tapahtumaa varten työryhmän. Tyttöjen talon henkilökunta kokosi ideoita Tyttöjen talon tytöiltä. Sorotyöryhmä sekä Tyttöjen talon henkilökunta suunnittelivat, laativat työnjaon ja toteuttivat tapahtuman yhdessä Tyttöjen talon tyttöjen kanssa. Lämminhenkiseen tapahtumaan osallistui kymmenkunta tyttöä, kuusi klubisisarten ja Tyttöjen talon kolme työntekijää.

Tervetulotoivotusten jälkeen istahdimme kahville ja teelle. Osa tytöistä osallistui äänimaljarentoutukseen. Tarjosimme heille myös joogaharjoittelun, mahdollisuuden tehdä unelmakartta ja perustimme kynsistudion. Tunnelma oli koko tapahtuman ajan rento. Saatoimme keskustella monissa pöydissä tyttöjen kanssa ja kontaktit syntyivät vaivattomasti yhteisen toiminnan aktivoimina.

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin väkivallan vastaisen työryhmän työntekijät Piia Sipari ja Päivi Kärkkäinen vetivät osallistavan learning cafe -metodin avulla Turvallinen seurustelu ja omat rajat -keskustelun.

Jatkamme samojen kumppaneiden kanssa Oranssit päivät tapahtumaa Tyttöjen talossa. Lämmin kiitos Soroptimisti Unionille 750 € apurahasta tapahtuman järjestämiseen.

Teksti Seija Nykänen

Kuvat Ulla Rannanheimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valarikko on Sari Peitsenheimon esikoisteos

                                                                           Saimme maaliskuun kuukausikokoukseen vieraaksemme esikoiskirjaili...