maanantai 30. lokakuuta 2023

Oranssit päivät 25.11.-10.12.2023 naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisyä - Read the Signs

Oranssit päivät -kampanja marras- joulukuussa kannustaa kaikkia toimimaan naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Naisiin kohdistuva väkivalta on maailmanlaajuinen ongelma, joka koskettaa meitä kaikkia. YK:n Oranssit päivät -kampanjaa vietetään joka vuosi naisiin kohdistuvan väkivallan pysäyttämiseksi. Kampanjan oranssi väri symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus.

Lue merkit - Read the Signs on otsikkona äideille ja tytöille suunnatussa luento- ja keskustelutilaisuudessa torstaina 23.11.2023 klo 18.00, Tyttöjen Talossa, Viitaniementie 11-13. Tilaisuuden järjestävät Jyvässeudun soroptimisti klubi ry, Jyväskylän Tyttöjen Talo ja Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry.

Tämän tilaisuuden lisäksi Jyvässeudun soroptimisti klubi, Jyväskylän Tyttöjen Talo, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry ja Kriisikeskus mobile järjestävät näyttelyn palveluista väkivallan ehkäisyssä ja siihen puuttumisesta Kortteli Kubilla, 27.11.-10.12.2023 välisenä aikana, Vapaudenkatu 48-50.

Soroptimistien Euroopan järjestö kirjasi tyttöihin ja naisiin kohdistuvan myrkyllisen, väkivaltaisen suhteen merkeiksi vuoden 2023 kampanjassaan intensiivisyyden, johon kuuluvat liioittelevat eleet, vaatimukset suhteen luonteen muuttumisesta nopeasti ns. ”vakavaksi”, tekstiviestien ja sähköpostien tulva. Merkkinä on myös mustasukkaisuus, joka tarkoittaa normaalin kanssakäymisen rajoittamista vastakkaisen sukupuolen kanssa, painostusta yksityisten asioiden jakamiseen ja omien henkilökohtaisten rajojesi ylittämiseen. Merkkinä ovat myös kontrolli, eristäminen ystävistä ja omaisista, jatkuva negatiivinen kritiikki, sabotointi ja syyttäminen sekä vihaiset, vakavat mielialavaihtelut, ylireagointi, seksuaalinen painostus ja pelottelu. Luentotilaisuudessa jaetaan tietoa, mitä uhri voi tehdä ja mistä saa apua, jos myrkyllisen suhteen merkit ovat läsnä elämässä.

                                     

Teksti Seija Nykänen

Kuvat Soroptimisti Unionin materiaalia 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valarikko on Sari Peitsenheimon esikoisteos

                                                                           Saimme maaliskuun kuukausikokoukseen vieraaksemme esikoiskirjaili...