maanantai 30. lokakuuta 2023

Jyväskylän Tyttöjen talon Mummolatoiminta avattu 27.10.2023

 Jyväskylän Tyttöjen talo on kohtaamispaikka 12-28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille osoitteessa Viitaniementie 11-13. Tyttöjen talolla kunnioitetaan sukupuolten moninaisuutta ja kaikkien itsemääräämisoikeutta. Tyttöjen talossa on vapaata sekä ryhmätoimintaa. Jyvässeudun soroptimistit ovat osallistuneet Tyttöjen talon toimintaan sen alusta asti. Soroptimistit ottivat Tyttöjen talon perustamisen puheeksi Nuorisofoorumissa kolmisen vuotta sitten. Talokonsepti on Setlementtiliikkeen tavaramerkki. Jyvälän kansalaisopisto hankki talon rahoituksen ja perusti talon, joka avattiin toukokuussa 2023 ja vihittiin käyttöön elokuussa 2023.

Jyvässeudun soroptimistit järjestävät kerran kuussa Mummolatoimintaa Tyttöjen talolla. Ensimmäinen mummola avattiin pullantuoksuisesti 27.10. kahden mummon Hannelen ja Seija voimin. Kolmas vapaehtoismummo Paula osallistui myös tyttö- ja mummoringin keskusteluihin. Tytöt olivat sitä mieltä, että mummoudelle, niin kuin ei tytöillekään ole kaavaa, vaan jokainen on erilainen. Mummo ei välttämättä ole pullantuoksuinen kotihengetär. Työssä käyvä kiireinen mummo on nykypäivänä yleinen tapa olla mummo.

Mummolatoiminnallakaan ei ole kaavaa. Tyttöjen talon ilmoitustaululle jätettiin avoin A4:n. Siihen kävijät voivat jättää toiveitaan mummolalle. Siitä on sovittu, että ennen joulua paistetaan pipareita ja huovutetaan joulukoristeita.

Teksti Seija Nykänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valarikko on Sari Peitsenheimon esikoisteos

                                                                           Saimme maaliskuun kuukausikokoukseen vieraaksemme esikoiskirjaili...