torstai 23. maaliskuuta 2023

Soroptimist International avustaa naisia ja tyttöjä maailmanlaajuisesti – avun tarve ei ole vähenemässä

Soroptimist International on maailmanlaajuinen eri ammatteja, kulttuureja ja maita edustava vapaaehtoisjärjestö. Puolustamme ihmisoikeuksia, rauhaa ja demokraattista päätöksentekoa. Teemme työtä naisten ja tyttöjen elämän, olosuhteiden ja tasa-arvon parantamiseksi.

Suomessa on n. 50 Soroptimistiklubia, joihin kutsutaan eri ammateissa toimivia naisia. Si Jyvässeudun klubi on perustettu v. 1981 ja meillä on parikymmentä jäsentä. Kokoonnumme joka kuukauden toinen torstai klo 18.00 innostavan ja kiinnostavan paikallisen ohjelman merkeissä. Pidämme kesätauon.

Viisi tärkeää asiaa Soroptimisteille maailmanlaajuisesti ovat: 1) naisten ja tyttöjen koulutus menestykseen ja taloudelliseen riippumattomuuteen, 2) taloudellinen riippumattomuus edistää naisten ja tyttöjen voimaantumista. 3) Soroptimistit taistelevat laajalla rintamalla naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa, kaikissa muodoissa esiintyvää väkivaltaa vastaan, 4) Soroptimistit haluavat varmistaa, että naisilla ja tytöillä on riittävästi ravintoa sekä mahdollisuus päästä parhaan mahdollisen saatavilla olevan terveydenhuollon piiriin ja 5) puhdas ja kestävä elinympäristö edistää naisten ja tyttöjen hyvinvointia ja auttaa heitä pääsemään eteenpäin elämässä. Soroptimisteilla Euroopassa on pysyvä edustus YK:n sosiaalirahastojen työssä.

Toimimme maailmanlaajuisesti, Euroopassa, Suomessa ja alueellisesti mm. Jyvässeudulla. Hankimme varoja edistääksemme yllä esitettyjä tavoitteitamme. Viimeaikaisimpia avustuskohteitamme ovat olleet esimerkiksi Home Street Home järjestö Keniassa www.homestreethome.fi ja Keski-Suomen ensi- ja turvakoti www.ksetu.fi

Hankimme varoja yhteistyössä vaikkapa Korpilahden kesäteatterin kanssa ostamalla teatterilta näytöksen kesäisin ja luovuttamalla tuoton avustuskohteisiimme. Jos kiinnostuit, alla olevista osoitteista saat lisätietoa. Jos jäsenyys kiinnosta, lähetä sähköpostia alla olevaan osoitteeseen.

www.soroptimist.fi

www.soroptimistit.fi/jyvasseutu

jyvasseutu@soroptimistit.fi

           

                                          

Kuvassa Viola Wallenius Home Street Home -järjestöstä  vastaan otti yli 1000 euron lahjoituksen Jyvässeudun soroptimistien puheenjohtaja Anita Meuroselta 8.8.2022


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valarikko on Sari Peitsenheimon esikoisteos

                                                                           Saimme maaliskuun kuukausikokoukseen vieraaksemme esikoiskirjaili...