tiistai 26. tammikuuta 2021

SI Jyvässeudun Soroptimistit ja UNICEF

Soroptimistit ovat tehneet pitkään yhteistyötä Suomen UNICEF:n kanssa mm. myymällä UNICEF-kortteja ja osallistumalla lipaskerääjinä jokavuotisessa Jano-keräyksessä. Meitä yhdistää lasten auttaminen ympäri maailmaa.

Jyvässeudun Soroptimisteilla ja UNICEFin Jyväskylän vapaaehtoisryhmällä on aivan oma erityinen yhteistyöprojektinsa.   Keräämme lahjoitusvaroja virpomisvitsoilla.  Mukana tässä keräystyössä on soroptimistien lisäksi Vaajakosken yhtenäiskoulu ja S-Market Vaajala Vaajakoskella.

 Idea on seuraava:

Jyvässeudun soroptimistit valmistavat kuukausikokouksessaan ennen palmusunnuntaita värikkäät virpomisvitsat.  Vaajakosken yhtenäiskoulun oppilaat jalkautuvat S-Market Vaajalaan   lippaan ja virpomisvitsojen kanssa ja ”pyytävät” lahjoituksia lippaisiin ja palkitsevat lahjoituksen antajaa virpomisvitsalla ja lorulla.   Oppilaat päättävät, mihin UNICEF-työhön kerätyt varat käytetään.

On ilo nähdä, kuinka ahkerasti oppilaat ojentavat lipasta saadakseen rahan kilahtamaan lippaaseen. Ilo on myös virpomisvitsojen tekijöillä.  Yhdessä voimme auttaa maailman lapsia. 

Muistiin merkitsi Virpi Nikander



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valarikko on Sari Peitsenheimon esikoisteos

                                                                           Saimme maaliskuun kuukausikokoukseen vieraaksemme esikoiskirjaili...