perjantai 15. maaliskuuta 2024

Valarikko on Sari Peitsenheimon esikoisteos

                                                            

Saimme maaliskuun kuukausikokoukseen vieraaksemme esikoiskirjailija Sari Peitsenheimon. Hän esitteli kirjansa, Valarikko, kirjoittamis- ja kustannusprosessia. Valarikko kertoo dekkarigenren keinoin päähenkilön, Selma Salmisen asemasta urakkariidan ja avioliiton vaikeuksien puristuksessa.

Sari Peitsenheimo kertoi lukeneensa koko ikänsä ja kirjoittaminen on hänelle luontainen ajattelun selkiinnyttäjä. Kirjoittaminen tiivistyi tavoitteeliseksi, kun hän vuonna 2018 laati nyt  julkaistun kirjan rungon. Hän valitsi dekkarin kirjan muodoksi, sillä yhteiskunnalliset teemat henkilökuvauksen lisäksi kiinnostavat häntä. Valarikko on kertomus naisen elämästä sekä avioliitosta ja Selman, päähenkilön suhteesta tyttäreensä. Peitsenheimo kuvaa päähenkilönsä kautta yhteiskunnallisia ongelmia, kuten suomalaista työelämän kipupisteitä. Kirjan teemana on mm. rakennusalalle pesiytynyt laiton, kansainvälinen työvoima.

Valarikon kirjailija kertoi kirjoittaneensa kolmeen kertaan päivätyön ohessa. Saatuaan kustannussopimuksen Kirjokansi kustannusyhtiöltä Sari halusi vielä kirkastaa tekstiään ja kävi käsikirjoituksen läpi, vaikka kustantaja olisi sen painattanut sellaisenaan. Mielenkiinnolla kuuntelimme kirjailijan kertomuksen luomisprosessistaan. Jäämme odottamaan toisen kirjan ilmestymistä, sillä Sari kertoi sen olevan suunnitelmissa.

Kuva Sari Peitsenheimo

Teksti Seija Nykänen




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valarikko on Sari Peitsenheimon esikoisteos

                                                                           Saimme maaliskuun kuukausikokoukseen vieraaksemme esikoiskirjaili...