torstai 10. joulukuuta 2020

Keitä me olemme ja mitä me edustamme?

Soroptimist International on maailmanlaajuinen eri ammatteja, kulttuureja ja maita edustava vapaaehtoisjärjestö. Puolustamme ihmisoikeuksia, rauhaa ja demokraattista päätöksentekoa. Teemme työtä naisten ja tyttöjen elämän, olosuhteiden ja tasa-arvon parantamiseksi.

Suomessa on 53 Soroptimistiklubia, joihin kutsutaan eri ammatteissa toimivia naisia. Si Jyvässeudun klubi on perustettu v. 1981 ja meillä on 25 jäsentä klubissamme.

Viisi tärkeää asiaa Soroptimisteille maailmanlaajuisesti ovat: 1) naisten ja tyttöjen koulutus menestykseen ja taloudelliseen riippumattomuuteen, 2) taloudellinen riippumattomuus edistää naisten ja tyttöjen voimaantumista, 3) Soroptimistit taistelevat laajalla rintamalla naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa, kaikissa muodoissa esiintyvää väkivaltaa vastaan, 4) Soroptimistit haluavat varmistaa, että naisilla ja tytöillä on riittävästi ravintoa sekä mahdollisuus päästä parhaan mahdollisen saatavilla olevan terveydenhuollon piiriin ja 5) puhdas ja kestävä elinympäristö edistää naisten ja tyttöjen hyvinvointia ja auttaa heitä pääsemään eteenpäin elämässä.

www.soroptimist.fi

www.soroptimistit.fi/jyvasseutu

jyvasseutu@soroptimistit.fi

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valarikko on Sari Peitsenheimon esikoisteos

                                                                           Saimme maaliskuun kuukausikokoukseen vieraaksemme esikoiskirjaili...